Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pilates

15. 1. 2023

Pilates je zázračný systém pohybů, které blahodárně působí jak na tělo, tak na duši. Pilatesova metoda cvičení je vhodná pro každý věk a pro jakoukoli úroveň fyzické zdatnosti. V některých případech je však důležité přizpůsobit výběr cviků a nebo jejich provedení (modifikace) přesně vaší osobní situaci a zdravotního problému.

Pilates je cvičení, které zpevňuje svalstvo zádové, břišní, hýžďové – tím vytváří základ správného držení těla. Rozvíjí sílu a ohebnost, rovnováhu, koordinaci a dýchání. Zlepšuje držení těla, obnovuje celkovou vitalitu, tělo se stává silné a ohebné. Celkově vypracovává štíhlé a dlouhé svaly. Okysličuje krev. Na Pilatesově metodě je mimořádné to, že s každým cvikem si posilujeme a stabilizujeme střed těla, který je tvořen pánevním dnem, břišním svalstvem a zádovým svalstvem. Jednotlivé vrstvy tohoto svalstva se přitom posilují a procvičují zevnitř směrem ven,takže nejdříve ty spodní svaly a následně ty povrchové.

Stejně jako ostatní cvičební metody prochází i Pilates určitým vývojem. Objevují se nejrůznější úpravy a vylepšení, která odráží zkušenosti lektorů. Existuje řada variant od rehabilitační sestavy až po Pilates s míčem, válcem.

Pilates cvičení je podobná metoda jako Power joga, ale je spíš uzpůsobená západnímu člověku.

Cvičením Pilates se naučíte, jak zlepšit své zdraví, kondici a životní styl. A to nejen pro dnešek, ale navždy, pokud se cvičením pilates budete zabývat.

Celebrity,které milují Pilates: Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Madonna, Kate Hudson, Lady Gaga, Pink, Gwen Stefani, Heidi Klum.

Pokud chcete být jako tyto celebrity, přidejte se k nám každý čtvrtek 20:00 - 21:00

Kurz je situován do 10 lekcí, za pololetí je možné přihlásit se do 2 běhů (20 lekcí)

Cena: 2000,-